Remleiding

ABS levert uit voorraad alle maten koperen en kopernikkel (cunifer) remleidingen.

Remleiding is bestand tegen de hoge druk die dagelijks vele malen in het remsysteem wordt opgebouwd. In combinatie met het ruime assortiment aan wartels en nippels die ABS op voorraad heeft kunnen zonder problemen alle remdelen worden gecombineerd tot een veilig en betrouwbaar remsysteem.

ABS levert zowel koperen remleiding als de kopernikkelen variant. Beide soorten kunnen binnen een remsysteem door elkaar gebruikt worden. Koperen remleiding is zachter en daardoor makkelijker verwerkbaar. Deze eigenschap heeft echter ook een nadeel: koperen remleiding is kwetsbaarder dan kopernikkel. Zoals de naam als doet vermoeden is een kopernikkel remleiding een legering van koper en nikkel en is een stuk stugger dan een koperen remleiding.

Kopernikkelen remleiding is lastiger te bewerken en voor het buigen is speciaal gereedschap nodig. Voordeel is wel dat deze remleiding langer mee gaat. Doordat kopernikkel nauwelijks corrodeert blijft hij er ook langer mooi uitzien. Daarom kiezen autoliefhebbers vaak voor het monteren van kopernikkel.

De prijs van remleiding is nauw verbonden met de prijs van koper op de wereldmarkt. Daarom wijzigen de prijzen van remleiding vrij vaak. Als de prijs van koper stijgt, stijgen ook de prijzen van remleiding en andersom.

 

Word ook ABS klant!

Als klant heeft u direct toegang tot onze database met 34.000+ onderdelen! Bestel direct!

Klant worden